Jämin Kevytilmailu ry

FK-9 Mark IV


FK-9 Mark IV on sekä moderni että suorituskykyinen kevytilmailukone, joka mainion lennettävyytensä sekä käsiteltävyytensä ansiosta on hyvin toimiva kokonaisuus. Aerodynamiikaltaan optimaalinen muotoilu takaa taloudellisuuden ja hyvät suoritusarvot. FK-9 on kestävä hiilikuiturunkoinen kevytilmailukone, jonka ohjaamoa suojaa teräksinen putkirunkorakenne. Potkuria pyörittää erittäin luotettava Rotax-lentokonemoottori, polttoaineena autobensa.

FK-9 on kuin tehty matkalentoon pitkän toimintasäteensä ansiosta. Yhdellä tankillisella voit saavuttaa jopa 800 km:n matkan, matkalentonopeutena 180 km/h. Koneen vakaat lento- sekä hyvät laskeutumisominaisuudet ovat tehneet tästä koneesta yhden Euroopan suosituimpia. Laskeutua voit isojen lentoasemien lisäksi pienemmille korpikentille ja mainiosti myös lyhyille peltokentille.

FK-9 ohjaamon leveys vastaa lähes Cessna 172:n mittoja. FK-9:n ohjaamon sekä kojetaulun yleisilme on selkeä ja soveltuu siksi erityisen hyvin myös koulutuskäyttöön. Ohjaamon ovet ovat leveät ja kaasujousilla varustettu, mikä helpottaa ohjaamoon nousemista. Istuimissa ovat monipuolisesti säädöt selkänojan kaltevuudelle sekä istuimen pituussäätö jolla istuin saadaan jokaiselle sopivaksi.

Valmistaja: FK-Lightplanes